/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Încă o ședință eșuată în dosarul Braguța. Unul din apărători nu s-a prezentat la proces

23 ianuarie 2018, ora 17:38

Polițiștii vizați în cel de-al doilea „dosar Braguța” au evitat astăzi discuțiile cu presa:

„- Cine din procurori a fost să verifice starea deținuților, inclusiv a lui Andrei Braguța?
– De ce nu vreți să discutați cu noi? Pe parcursul ședințelor o să vă anunțăm toate informațiile.”

„- Nu îmi este frică, dar toți cunosc.
– Da totuși cine din procurori a fost în izolator?
– O să aflați!”, a menționat Oleg Gurițanu, gardian.

Avocații familiei Braguța spun că au solicitat Procuraturii Municipale sa li se comunice numele procurorilor care au verificat celulele de detenție provizorie în perioada când Braguța se afla în detenție, dar nu li s-a oferit nici un răspuns.

– Din motive necunoscute nu am primit răspuns la întrebare
– Numele procurorilor responsabili de verificarea celulelor de detenție?” Având în vedere și declarațiile inculpaților vom insista să aflăm cine sunt acești procurori,” a menționat Igor Vieru, avocatul familiei Braguta.

Întrebat dacă a ridicat Registrul de Evidență din cadrul Izolatorului de detenție provizorie, în care procurorii ce verifică celule sunt obligați să semneze, procurorul de caz Ruslan Lupașcu a răspuns: „Nu are careva relevanțe cu învinuirile înaintate în dosar,” a procurorul.

Deși, de această dată, la ședința preliminară s-au prezentat toți învinuiții, ședința oricum nu a avut loc, deoarece unul dintre avocați nu s-a prezentat din nou la proces. Judecătorul i-a aplicat acesta o amendă în mărime de o mie de lei.

Din cauza neprezentării unuia din apărători și pentru a nu i se încălca dreptul la apărare,” susține avocatul familiei Braguta.

Tatăl tânărului decedat în penitenciar susține că vrea ca adevărul în acest caz să iasă la suprafață. „Eu doresc numai una – omul nevinovat să nu fie pedepsit, iar cei care au făcut rău, să fie pedepsiți.”

Cei 13 polițiști sunt acuzați de tratament inuman în cazul morții lui Andrei Braguța. Procurorii au inițiat un al doilea dosar după ce 4 deținuți și 3 polițiști au ajuns inițial în instanță, fiind învinuiți de maltratare și rele tratamente. Andrei Braguța a fost reținut în august 2017 de Poliția de Patrulare după ce s-ar fi opus somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în penitenciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram