Liberalul Valeriu Munteanu susține că „lipsa argumentelor juridice din ordonanța de neîncepere a urmării penale pe numele Silviei Radu se vede de la poștă”. Declarația a fost făcută după ce Procuratura a refuzat să înceapă o urmărire penală pe numele primarului interimar.

„Trebuie să recunoaștem ca autorii acestui act sunt specialişti buni, care, fără a spune nimic concret, au întocmit documentul pe tocmai trei pagini”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Munteanu a scris că va contesta ordonanța în instanța de judecată pentru că numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar, dar și transmiterea atribuțiilor între viceprimari, s-a făcut cu încălcarea legii.

„Nimic nu s-a adeverit din sesizare. Procesul penal a fost încetat la data de 17 ianuarie, fiind emisă o ordonanță de neîncepere”, a declarat pentru TV8, șeful procuraturii Chișinău, Ştefan Şaptefraţ.

Menționăm că în noiembrie 2017, liberalii au solicitat Procuraturii Generale atragerea la răspundere penală a Silviei Radu pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu