/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VOX POPULI/ Doar trei partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar fi alegeri. Care sunt acestea

24 ianuarie 2018, ora 12:17

Pentru Partidul Socialiștilor ar vota 35,3% dintre moldoveni, pentru Partidul „Acțiune și Solidaritate” – aproximativ 17%, iar pentru Partidul Democrat din Moldova – 7,4%.

Nu ar trece însă pragul electoral PPDA, PCRM, PN, PPEM, Partidul Șor, PL și PUN.

Potrivit datelor sondajului, aproximativ 22 % dintre respondenți nu au știut pentru ce partid ar vota sau nu au vrut să răspundă la întrebare, în timp ce aproape 8% dintre moldoveni au declarat că nu vor participa la alegeri.

Sondajul a fost realizat în ianuarie 2018, pe un eșantion de 1783 de persoane și are o marjă de eroare de 2,4%.

De cel mai înalt rating se bucură Partidul Socialiștilor – 48% din respondenți confirmă acest lucru (respectiv 16% au încredere totală și 32% – într-o anumită măsură). Acest indicator pentru celelalte partide s-a constituit astfel: 26% – pentru Partidul „Acțiune și Solidaritate” (respectiv, 4% au încredere totală și 22% – într-o anumită măsură), iar 21% – pentru Partidul Democrat (respectiv, 3% au încredere totală și 18% – într-o anumită măsură)

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram