O navă de pescuit cu 20 de persoane aflate la bord a pierdut legătura cu unitatea de bază și a dispărut în Marea Japoniei, după ce a lansat un semnal de urgență. Toate încercările de a contacta nava nu au dat nici un rezultat, transmite Ria Novosti. Din primele informații, la bordul navei erau mai mulți ruși și moldoveni.

Update 13.05: La bordul navei dispărute nu se află nici un cetățean moldovean. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Alexandr Roitman, Șef al Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa.

Update 12.00: Nava nu a fost găsită nici până la această oră. Lucrările de căutare sunt îngreunate de condițiile meteo nefavorabile.

Update 11.00: Deși anterior una dintre sursele din structurile maritime a declarat că printre membrii echipajului erau și persoane din Republica Moldova, Centrul de salvare maritim din Vladivostok a negat datele privind străinii aflați la bordul navei.

Viceprim-ministrul regiunii Sahalin, Anatolie Makoedov a declarat că șansele de salvare a marinarilor sunt ridicate.

La fața locului au intervenit un elicopter militar și un elicopter al salvatorilor pentru a căuta nava dispărută. Se presupune că nava se află în ape neutre, iar Forțele de căutare și salvare ale Flotei Pacificului, dar și o navă de frontieră patrulează zona.

Una dintre echipele de salvare a depistat două jachete de salvare, o ancoră și deșeuri de la nava de pescuit.

În zona de căutare este înregistrată vreme instabilă: vizibilitate scăzută, temperatura aerului este de -16 grade, iar înălțimea valurilor de 3,5 metri.