/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

UPDATE: Redacția TV8 a sesizat Consiliul de Presă

missing
25 ianuarie 2018, ora 16:02

UPDATE 15:59 Redacția TV8 a sesizat Consiliul de Presă pentru a se pronunța cu referire la respectarea normelor deontologice de către postul de televiziune TV8 la realizarea reportajului „Gospodari doar declarativ. Gheață și mormane de zăpadă în fața porții lui Filip, Dodon și Radu”, difuzat pe 24 ianuarie 2018.

În spiritul normelor jurnalistice și a interesului public, apărut în contextul în care la mai bine de o săptămână de la ninsori străzile Chișinău sunt impracticabile și periculoase pentru pietoni, echipa de filmare a postului TV a realizat un reportaj de lângă locuințele primelor persoane în stat și a edilului Capitalei (materialul poate fi văzut AICI).

Respectând normele deontologice, reporterul a sunat la poarta casei primarului pentru a solicita o opinie. Ținând cont de faptul că acasă se afla doar copilul minor al doamnei Silvia Radu, reporterul a întrebat copilul dacă este cineva din maturi fără a plasa în reportaj imagini cu minora.

Regretăm că primarul consideră că realizarea unui reportaj despre ghețușul din fața casei sale și o discuție scurtă dintre reporter și fiica sa drept o hărțuire și intimidare.

Amintim primarului că doar în primele cinci zile de la ninsoare în Capitală au fost înregistrate peste 300 de cazuri de fracturi ale membrelor cauzate de ghețuș.

Jurnaliștii TV8 își desfășoară activitatea în interesul societății, respectând normele deontologice și drepturile minorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram