/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Chișinăuenii sunt îndemnați să-și privatizeze locuințele. Când este data limită

26 ianuarie 2018, ora 14:42

Toţi locuitorii sunt îndemnați să-şi exercite dreptul prevăzut de legislaţie şi să-şi privatizeze apartamentele în care locuiesc. După expirarea acestui termen, toate locuinţele care nu au fost privatizate vor trece în proprietatea municipalităţii, cu statut de locuinţă socială. Cetăţenii care locuiesc în apartamentele respective şi nu le vor privatiza, vor încheia un contract de locaţiune cu Primăria municipiului Chişinău, pe un termen de 5 ani.

În acelaşi timp, toţi cetăţenii care la moment sunt incluşi în listele de evidenţă a Preturilor de sector pentru a fi asiguraţi cu o locuinţă socială, sunt obligaţi, potrivit Legii cu privire la locuinţe, să actualizeze dosarele şi să depună o nouă cerere în acest sens. În perioada următoare, Preturile de sector vor informa în scris toţi cetăţenii incluşi în rândul persoanelor care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai despre necesitatea de a-şi actualiza dosarele depuse, inclusiv lista actelor ce urmează a fi anexate la dosar.

În anul curent, Primăria îşi propune să procure mai multe apartamente sociale, în sumă de 10 milioane lei. După aprobarea deciziei respective de către CMC, administraţia publică locală va anunţa o licitaţie în acest sens

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram