Curtea Supremă a Rusiei a pus capăt examinării plângerilor din partea lui Alexei Navalnîi privind refuzul Comisiei Electorale Centrale de a înregistra grupul de inițiativă care l-a nominalizat la alegerile prezidențiale din 2018, transmite Interfax.

Pe 25 decembrie 2017, Comisia electorală rusă a interzis candidatura lui Navalnîi la alegerile prezidențiale, invocând o condamnare juridică pe care opozantul o consideră motivată politic. Ulterior, Curtea Supremă a Rusiei a respins pe 30 decembrie apelul înainte de Navalnîi împotriva deciziei CEC-ului rus.

Navalnîi și reprezentanții săi insistă asupra faptului că legea federală privind algerile prezidențiale contravine Constituției Federației ruse. În acest sens, opozantul a apelat la Curtea Constituțională a Rusiei, însă plângerea sa a fost respinsă.

Potrivit reprezentanților lui Navalnîi, refuzul de a i se permite să participe la alegeri urmează a fi atacat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!