/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

JO 2018: Rusia a fost exclusă şi de la Jocurile Paralimpice din Coreea de Sud

missing
29 ianuarie 2018, ora 14:47

„Comitetul Internaţional Paralimpic a anunţat, luni 29 ianuarie, că menţine suspendarea (datând din 2016) Comitetului Paralimpic Rus (CPR). Totodată, sportivi paralimpici vor fi eligibili pentru o participare în stricte condiţii la cinci sporturi în calitate de sportivi paralimpici neutri”, a mai transmis instanţa paralimpică internaţională într-un comunicat.

Scandalul de dopaj legat de Jocurile Olimpice de la Soci, din anul 2014, declanşat de dezvăluirile făcute de Rodcenkov, face parte dintr-o afacere mai mare de dopaj, care a condus la suspendarea Agenţiei antidoping ruse (RUSADA), a Federaţiei ruse de atletism şi a Comitetului paralimpic din această ţară.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizaţi să participe la competiţia organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) sub drapelul olimpic şi în condiţii stricte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram