/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ce spune ministrul Justiției despre cererile de abținere a judecătorilor în dosarul Șor

30 ianuarie 2018, ora 13:17

Nu se întâmplă nimic dacă se schimbă judecătorii, este în favoarea calității actului justiției. Ar fi fost mult mai multe dubii dacă participau în examinare și la un moment dat, presa scotea în evidență că ăsta e rudă că ăla, ăsta e prieten cu celălalt și etc. Dacă dosarul este unul de asemenea sensibilitate, eu cred că lasă să se schimbe judecătorii atâta timp până când vor găsi oameni care nu vor trezi nici un dubiu, nici din partea societății, procurorului, condamnatului, avocaților …”, afirmă Alexandru Tănase, ministrul Justiției.

Tănase a menționat că în cazul în care un magistrat simte că nu poate fi independent în judecarea unei cauze, el este obligat să se abțină, „ar fi fost mult mai grav dacă părțile sau procurorul îi recuza, dar în situația când însuși judecătorul recunoaște că eu am o problemă cu acest caz și indică care este problema, este o chestie ok, nu se întâmplă nimic grav și eu m-am abținut fiind judecător de mai multe ori”, a subliniat ministrul.

Amintim că, primii care au refuzat să examineze dosarul lui Ilan Șor au fost Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabie. Ulterior și judecătorii Oxana Robu și Igor Mânăscurtă s-au abținut. În cele din urmă, cauza primarului de Orhei a ajuns pe masa magistraților Cristian Teleucă, Alexandru Spoială și Svetlana Balmuș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram