/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Furau bani din bancomatele din UE, iar ulterior îi spălau, la propriu. Șase moldoveni și un sirian, reținuți

missing
30 ianuarie 2018, ora 18:40

„În momentul sustragerii, sau tentativelor sustragerii forțată a bancnotelor europene din ATM – urile din țările UE, acestea sunt marcate în mod automat de vopsea. Vorbim de vopsea roșie”, spune Valeriu Bodean, procuror PCCOCS.

Suspecții au vârste cuprinse între 20 și 43 de ani. Fiecare membru al grupării avea rolul său bine definit. Doi din ei participau la spargerea bancomatelor, alții aduceau banii în țară. Tânărul sirian pregătea soluția specială, cineva spăla banii, iar alții ștergeau urmele.

„Acele componente care erau utilizate la prepararea respectivei soluții nu sunt interzise în circulație. Atâta doar că respectivul cetățean știa anumite formule”, a menționat Valeriu Bodean.

„Schimbau foarte des apartamentele deoarece substanța chimică provoacă un miros specific înțepător și să nu dea de bănuială vecinilor, practic o dată la 2-3 zile schimbau apartamentul”, susține Igor Zglavuța, șeful direcției combaterea crimelor grave, INI.

Procurorii cred că gruparea din Moldova ar putea avea legătură cu o rețea de infractori care activează și în spațiul ex-sovietic. Deocamdată oameni legii au identificat peste 17 mii de euro. Procurorii nu pot spune însă ce suma a fost introdusă în țară și nici câți bani au fost deja puși în circulație. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie pentru contrabandă și până la 7 ani pentru spălare de bani. Procurorii cred că suspecții sunt implicați și în alte infracțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram