/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Piața asigurărilor de „Carte Verde” a făcut 320 de milioane în 2017. Cum arată topul companiilor de asigurări?

missing
03 februarie 2018, ora 13:24

Datele mai arată că valoarea primelor brute subscrise a ajuns la 320,6 milioane de lei, adică cu aproape 10,8 milioane de lei mai mult decât în anul 2016.

Compania Moldasig a încasat cei mai mulți bani din comercializarea polițelor de ”Carte Verde” și a obținut 17,2% din bani. Cifra este în scădere cu 3 la sută în comparație cu anul precedent. Aceasta este urmată de Klassika Asigurări cu 16,7%, care a înregistrat o creștere de 0,7 la sută. Proaspătă intrată pe piață, compania General Asigurări ocupă locul 3 în topul după valoare primelor încasate. Asigurătorul a obținut aproape 16 la sută din banii dați pentru ”Carte Verde”.

Urmează Donaris VIG cu 12.6% ceea ce înseamnă o scădere cu aproape 2,5 la sută și Asterra Grup cu 11,2% din valoarea totală a polițelor de ”Carte Verde” vândute.

Prima medie pentru acest tip de asigurări a fost de 884 de lei, cu aproape 100 de lei mai puțin decât în anul 2016.

În Moldova, sunt autorizate să vândă polițe ”Carte Verde” următoarele companii: Acord Grup, Asterra Grup, Donaris VIG, General Asigurări, Grawe Carat Asigurări, Moldasig, Moldcargo, Moldova-Astrovaz si Klassika Asigurări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram