Republica Moldova este pe locul 98 din 149 de ţări ale lumii în clasamentul mondial al prosperării, realizat anual de centrul analitic britanic The Legatum Institute. Conform datelor 2016, Moldova a coborât trei poziții, clasându-se, în 2017, între Maroc și Kenya. 

Cu toate că, în ultimul an nivelul prosperității a coborât, de la începutul studiul, din 2006, Republica Moldova a înaintat cu două poziții.

În clasamentul Indicelui Prosperității, Moldova arată cele mai bune performanțe în Educație, Siguranță și Securitate, iar cele mare rele în domeniul Mediului natural. Cea mai mare schimbare pozitivă, comparativ cu anul anterior, a este în categoria Siguranță și securitate, în creștere cu 7 locuri, în timp ce în domeniul Guvernare am scăzut cu 14 locuri.

În același clasament, România este pe locul 46, Rusia este în urma noastră cu trei poziții, locul 101, iar Ucraina ocupă poziția 112.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!