/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Când va fi vândută Gas Natural Fenosa? Tranzacția ar putea avea loc în acest an

missing
08 februarie 2018, ora 08:16

Motivul invocat este dorinţa de revizuire și optimizare a portofoliului său de afaceri. “Compania lucrează permanent la revizuirea și optimizarea portofoliului său de afaceri, precum și la analiza activităților sale și a regiunilor non-strategice”, se precizează într-un comunicat al Gas Natural Fenosa (GNF).

Grupul menţionează că intenţionează să vândă şi alte activităţi, de exemplu din Columbia şi Italia, după ce în august 2017 a semnat un acord de vânzare a unei participaţii minoritare de 20% dintr-o companie ce deține active de distribuție a gazelor naturale în Spania.

“Dezinvestiţiile din Spania (20%), Italia, Columbia, Moldova și Kenya, o dată finalizate, vor afecta profitul net recurent cu circa 175 milioane de euro, pe o bază anuală, iar impactul din 2018 va depinde de momentul în care aceste operațiuni se materializează”, se arată în comunicatul GNF.

De notat că în anul 2017, profitul net al grupului Gas Natural Fenosa a atins 1.360 milioane de euro, iar EBITDA sa ridicat la 3.915 milioane de euro.

Grupul nu a prezentat deocamdată datele privind rezultatele financiare generale înregistrate în 2017 în Moldova, dar face o menţiune că profitul EBITDA (până la impozitare) s-a diminuat de 2,3 ori, comparativ cu anul 2016.

Citește continuarea pe Mold-street.com.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram