Gerard Redmond a cucerit titlul olimpic la doar 17 ani. Americanul a adus prima medalie de aur Statelor Unite la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, după ce a reuşit să câştige duminică proba de slopestyle din cadrul concursului de snowboard de la PyeongChang.

Gerard, aflat la prima sa Olimpiadă, s-a impus în cel de-al treilea şi ultimul „run”, în cursul căruia a obţinut 87,16 puncte.

Sub ochii preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, americanul a tremurat până la final, după ce ultimul concurent, canadianul Max Parrot, a reuşit la rândul său o evoluţie foarte bună, care i-a 86,00 puncte şi, totodată, medalia de argint.

Un alt canadian, Mark McMorris, a completat podiumul, cu 85,20 puncte, intrând în posesia medaliei de bronz, la şi la JO de la Soci, în urmă cu patru ani.

Redmond a devenit astfel cel mai tânăr campion olimpic american din istorie. Totuși, nu l-a depășit ca vârstă pe cel mai tânăr campion olimpic din istorie, finlandezul Toni Nieminen, care avea 16 ani când a câștigat proba de trambulină mare, în 1992.