/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

JO 2018: Un puști de 17 ani a devenit cel mai tânăr campion olimpic american

12 februarie 2018, ora 16:56

Gerard, aflat la prima sa Olimpiadă, s-a impus în cel de-al treilea şi ultimul “run”, în cursul căruia a obţinut 87,16 puncte.

Sub ochii preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, americanul a tremurat până la final, după ce ultimul concurent, canadianul Max Parrot, a reuşit la rândul său o evoluţie foarte bună, care i-a 86,00 puncte şi, totodată, medalia de argint.

Un alt canadian, Mark McMorris, a completat podiumul, cu 85,20 puncte, intrând în posesia medaliei de bronz, la şi la JO de la Soci, în urmă cu patru ani.

Redmond a devenit astfel cel mai tânăr campion olimpic american din istorie. Totuși, nu l-a depășit ca vârstă pe cel mai tânăr campion olimpic din istorie, finlandezul Toni Nieminen, care avea 16 ani când a câștigat proba de trambulină mare, în 1992.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram