/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cine este Nicolai Grigorișin, cel care va lua locul lui Renato Usatîi la primăria Bălţi

13 februarie 2018, ora 08:37

Nicolai Grigorișin a ajuns consilier în 2015 pe listele Partidului Nostru, fiind unul dintre cei mai săraci candidați în Consiliul Municipal Bălți. La ședința a III-a extraordinară a Consiliului municipal Bălți, desfășurată pe 8 februarie, acesta a fost ales viceprimar.

Potrivit unei investigaţii realizate de Social Media Bălți, în 2015 Nicolai Grigorișin nu deținea nimic și nu avea nici un fel de venit legal. Potrivit declarațiilor de avere, venitul familiei Grigorișin a fost în anul 2014 de aproape două mii de lei pe lună, banii câștigați de soția actualului consilier din afaceri, scrie MOLD-STREET.com.

Peste un an după alegeri, Grigorișin arată în declarații ca un veritabil baron local: e manager al unei companii din Ucraina, care controlează o pensiune pe litoralul ucrainean; este fondatorul clubului de fotbal FC Zaria din Bălți; are două automobile și ceasuri în valoare peste 600 mii de lei.

Tot el e unul dintre oamenii de încredere ai primarului de Bălți, Renato Usatîi, care se ascunde de justiția moldovenească în Rusia.

Putea fi văzut practic la toate aparițiile publice ale lui Usatîi, cât la Bălți, atât și la Moscova sau Chișinău, aflându-se în spatele acestuia. El este și unul din cei mai vocali consilieri bălțeni și autorul frazei care a devenit celebră la Bălți: „Renato Usatîi poate fi comparat doar cu Dumnezeu!”

Pe lângă politică, Grigorișin s-a implicat și în activitatea filantropică a lui Usatîi, desfășurată înaintea alegerilor locale din 2015.

Astăzi, Grigorișin susține că nu are nici o legătură cu firma, deși e în continuare administratorul ei și primește remunerare.

Grigorișin a apărut pe scena politică din Republica Moldova în 2014, odată cu Renato Usatîi. Tot atunci, Grigorișin a devenit șeful filialei Partidului Nostru la Bălți, iar soția sa Natalia a candidat la funcția de deputat la parlamentarele din 2014, fiind a 10-a pe listă.

Însă familia Grigorișin deținea la acel moment câteva localuri în Bălți, precum e clubul Karamelle și sala de biliard Alians, înregistrate pe aceeași adresă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram