Fostul președintele al Georgiei a declarat pentru NewsOne că a fost dus în Polonia la bordul unui avion privat. Saakașvili este în Varșovia și susține că este sub protecția statului polonez.

„Eram la o întâlnire de afaceri. Este vorba de echipa mea cu care lucrez asupra filmului despre viitorul Ucrainei. Discutam despre film, când un activist. Grupul a dat buzna, m-a reținut și mi-au răsucit brațele. Sub amenințarea pistoalelor, m-au împins într-un microbuz, după care m-au dus la un elicopter. Mi-au închis gura și ochii și m-au ținut de brațe tot timpul. Acest elicopter a zburat mult în jurul Kievului din câte am înțeles, iar apoi a aterizat la aeroportul „Boryspol”, unde am fost împins într-un avion privat”, a spus Saakașvili.

Polițiștii polonezi de frontieră au confirmat că cel de-al treilea președinte al Georgiei este în Polonia: „Acest lucru a avut loc pe baza deciziei de readmisie, prezentată de Serviciul de Stat pentru Migrație din Ucraina”.

Recent, justiţia din Ucraina a dat undă verde extrădării lui Mihail Saakaşvili în Georgia, unde este condamnat la trei ani de închisoare. În Ucraina, el este acuzat că ar fi vrut „să preia puterea prin forţă” în cursul recentelor manifestaţii, finanţate, potrivit presei, de cineva din anturajul fostului preşedinte pro-rus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014. Mihail Saakașvili a fost, initial, un aliat al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko. Ulterior, acesta a devenit unul dintre cei mai vehemenţi adversari ai săi