Christopher Hoerl a debutat astăzi la o ediție a Jocurilor Olimpice. Prima lui disciplină la PyeongChang a fost cea combinată. Chiar dacă a făcut o greșeală la coborâre, austriacul naturalizat a ocupat locul 41 printre 65 de participanți, cu rezultatul 1:22.25. Fiind după o accidentare, Hoerl a preferat să nu concureze la slalom, pentru a se concentra pentru cursa de joi la coborâre.

A fost o zi importantă pentru mine. A fost o cursă bună, dar o greșeală mi-a jucat festa. Dar nu văd în asta problemă, pentru că disciplina combinată a fost ca un antrenament până la urmă. Asta deoarece sunt specializat pe coborâre și nu pe slalom. Marea provocare pentru mine va fi cursa de joi”, a declarat Christopher Hoerl.

Alți șase sportivi de asemenea nu au luat startul la slalom, iar alți 17 nu au terminat cursa. Disciplina combinată a fost câștigată de austriacul Marcel Hirscher (2:06.52), urmat de francezii Alexis Pinturault (2:06.75) și Victor Muffat-Jeandet (2:07.54).

Chiar dacă Christopher Hoerl este un pic dezamăgit de locul 40 ocupat în proba de coborâre la Jocurile Olimpice din PyeongChang, antrenorul său Hans Frick spune că este un rezultat promițător.

„Cred că am făcut astăzi o treabă bună chiar dacă la început liderii au avut condiții climaterice mai bune, iar apoi și traseul a devenit mai greu. Este un rezultat bun pentru Moldova. Oricum, noi putem mai mult. Îl antrenez de doi ani pe Christopher, iar acest an este cel mai bun din cariera sa. Anul acesta a câștigat trei etape în campionatul Cehiei, iar acum s-a calificat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. Săptămâna viitoare vom evolua deja la Cupa Europei din Italia. Christopher va continua să progreseze”, a declarat Hans Frick.

Hoerl și Nicolae Gaiduc sunt sportivii care reprezintă Moldova la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Foto: olympic.md

Foto: olympic.md

Foto: olympic.md

Foto: olympic.md

Foto: olympic.md

Foto: olympic.md

Foto: olympic.md

Foto: olympic.md