/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Președinta PAS, într-o vizită în SUA. Cu cine s-a văzut și ce au discutat

missing
14 februarie 2018, ora 12:57

Potrivit unui comunicat PAS, Maia Sandu a vorbit despre regresul democratic, cauzat inclusiv de schimbarea sistemului electoral, hărțuirea de către autorități a oponenților politici, a administrației publice locale și a societății civile, problemele asigurării unui stat de drept, lupta selectivă împotriva corupției și îngrădirea dreptului la presă liberă și independentă în Moldova. S-a discutat și despre provocările majore ale țării pe termen mediu și lung legate de faptul că oamenii continuă să plece într-un număr mare ca răspuns la situația proastă din țară, precum și despre necesitatea asigurării unei guvernări responsabile care să oprească acest fenomen.

Sandu s-a văzut și cu șeful departamentului Europa și Eurasia din cadrul USAID, Brock Bierman, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat de SUA de-a lungul timpului. Dl Bierman a exprimat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă să continue sprijinul pentru Moldova.

În aceiași zi, președinta PAS s-a întâlnit cu dna Madeleine Albright – prima doamnă Secretar de Stat (1997-2001) din istoria SUA. Doamna Albright a fost curioasă să afle cum e pentru o femeie să facă politică în Republica Moldova, a îndemnat Președinta PAS să continue activitatea politică în pofida tuturor obstacolelor și și-a exprimat speranța că atât femeile, cât și tinerii vor ajunge să aibă un rol important în politica moldovenească. Discuția s-a axat și pe faptul că procesele democratice din regiune sunt date peste cap de grupuri de interese obscure, precum și despre cât de important este ca toți cei care cred în democrație, în statul de drept, să țină rândurile, să nu cedeze în fața tentațiilor autoritare ale unor politicieni cu ambiții nesănătoase. Președinta PAS a mulțumit dnei Albright pentru devotamentul său și contribuția considerabilă în consolidarea democrației în regiune și în lume.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram