/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului Lituaniei

missing
17 februarie 2018, ora 11:00

Timp de 4 ore, edificiul Legislativului a fost iluminat în culorile galben, verde și roșu.

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, a mulțumit conducerii Parlamentului, menționând că „16 februarie este cea mai importantă dată în istoria noastră, când sărbătorim ziua de naștere a unei Lituanii moderne. Apreciem că Parlamentul a acceptat invitația de a ilumina clădirea Legislativului în culorile drapelului Lituaniei, pentru a arăta solidaritate cu națiunea lituaniană. Drapelul este cel mai important simbol național, reprezentativ pentru centenar, care unește întreaga națiune lituaniană”. El a menționat că în 1990, Republica Moldova a fost primul stat care a recunoscut independența Lituaniei.

Pe data de 16 februarie, Lituania sărbătorește Ziua națională. Anul acesta, Lituania marchează 100 de ani de la obținerea independenței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram