/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Fațadele a trei instituții de cultură din Chișinău vor fi iluminate artistic

19 februarie 2018, ora 12:55

La concurs au fost depuse 11 proiecte. Au fost selectate trei, care vor fi implementate pe parcursul acestui an. Bugetul prevăzut este de 550 de mii de euro, iar fondul de premiere a autorilor constituie cinci mii de euro.

Mihai Danciu, membru al juriului, a spus că proiectele prezentate în concurs au fost de o calitate înaltă. Pe lângă cele trei proiecte selectate, au mai fost evidențiate patru proiecte care, după unele ajustări, vor fi implementate în 2019 și 2020. Este vorba despre clădirea Primăriei Chișinău, Circul, clădirea fostei sinagogi din strada Rabbi Ţirilson și strada Veronica Micle. Pentru acestea urmează să fie anunțată o campanie de colectate de fonduri.

Potrivit lui Alexandru Buraga, fondatorul platformei „Design Cafe & Club”, partener al concursului, câștigătorii vor fi premiați pe 3 martie.

Până a fi iluminate, fațadele clădirilor selectate vor fi restaurate. Scopul concursului este de a dezvolta turismul nocturn, zonele turistice și centrul istoric al orașului Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram