/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Guvernatorul Băncii Centrale a Letoniei, cercetat pentru corupție, eliberat pentru 100.000 de euro

missing
20 februarie 2018, ora 12:29

Potrivit Deutsche Welle, agenția anticorupție insistă asupra eliberării din funcție a guvernatorului, care a fost eliberat în urma depunerii unei cauțiuni de 100 de mii de euro. Adresându-se reporterilor la Riga, Ilmars Rimsevics s-a declarat nevinovat.

Adjunctul premierului şi preşedintele Parlamentului i-au cerut lui Ilmars Rimsevics să demisioneze din funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Letoniei.

Reţinerea guvernatorului vine după un raport al Trezoreriei SUA referitor la „spălare de bani instituţionalizată” la a treia mare bancă din Letonia, ABLV, inclusiv tranzacţii care au legătură cu Coreea de Nord. Conform raportului, directorii, acţionarii şi angajaţii ABLV au făcut din „spălarea de bani o componentă de bază a practicilor de afaceri ale băncii” iar Trezoreria SUA a propus ca ABLV să fie exclusă din sistemul financiar american. ABLV a dezminţit acuzaţiile, spunând că raportul conţine „informaţii excesiv de calomniatoare”, notează Agerpres.

Menționăm că, potrivit primului raport Kroll, banca ABLV a fost folosită de mai mulți oameni politici şi de afaceri din Moldova pentru a împrumuta bani de la companii offshore şi, ulterior, procurând acţiuni la Unibank. Compania Kroll admite că aceste persoane ar fi acționat prin înţelegere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram