/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Nu l-au acceptat agenții? Șeful SIS, Vitalie Pîrlog, demisionează și vrea înapoi la Interpol

missing
20 februarie 2018, ora 10:20

„Opțiunea de a mă retrage din funcția de director al SIS și de a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL are la bază dorința de a continua acele reforme importante la inițierea cărora am coparticipat în Comisia de Control al Fișierelor INTERPOL”, se menționează în cerere.

Cererea de demisie este în proces de examinare la Comisia juridică, numiri și imunități.

Vitalie Pîrlog a fost numit de Parlament în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, pentru o perioadă de cinci ani, în decembrie 2017.

Anterior, Pîrlog a mai deținut și funcția de ministru al Justiției în guvernul comunist. Presa a scris despre el că are o casă scumpă în cartierul de lux de pe strada Ciocîrliei. Atunci Prilog a comentat că și-a cumpărat imobilul după ce a renunțat la funcția de ministru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram