/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Ion Ceban: PSRM pledează ca alegerile anticipate parlamentare să aibă loc odată cu cele locale

missing
20 februarie 2018, ora 10:20

„Noi mereu am optat pentru alegeri anticipate, fiindcă considerăm că guvernarea e ilegală. Dacă se va ivi o posibilitate (poate să fie în două cazuri – demisia guvernării sau ne adoptarea de legi de către Parlament), vom cere alegeri anticipate”, a declarat socialistul.

Ion Ceban a subliniat că demisia lui Dorin Chirtoacă nu a fost surpriză, ci o necesitate. „Trebuia să demisioneze în iunie anul trecut. Acum e cam târziu. Este una din puținele decizii corecte”

Secretarul președintelui Republicii Moldova a refuzat să confirme sau infirme că anume el va fi candidatul socialiștilor la alegerile locale. „În PSRM este o democrație bună. Deciziile se iau colegial. Când vom avea anunțate alegerile, atunci vom anunța. În timpul apropiat vom avea ședințe. Vreau eu sau nu, nu mă uit la asta ca la un pulover pe care vreau sau nu să-l măsor. Asta trebuie să fie pe calea alegerilor, e o responsabilitate mare față de cetățeni. Muncim mult să corespundem cerințelor. Cred că dacă corespund eu sau nu pentru această funcția vor decide colegii din partid”, a subliniat șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, a declarat că pasul lui Dorin Chirtoacă de a se retrage de la Primărie a fost unul bărbătesc. „E important să ne uităm în contextul demisiei primarului de Bălți. Asta subliniază ca la nivelul autorităților locale există probleme foarte mari. Nu există de descentralizare a puterii. De când puterea s-a concentrat în mâinile PDM, asta a exercitat o presiune puternică supra autorităților locale. Cred că Chirtoacă va avea probleme, fiindcă a rupt un scenariu favorabil pentru socialiști și democrați. Cred că o să avem parte de surprize. Eu n-am văzut un concept clar de dezvoltare a orașului. Cred că vom avea aceleași probleme la aceste alegeri. Chișinăul își pierde identitatea, tot mai mult seamănă cu un sat mare. Primarul trebuie să fie un politician care poate să promoveze interesele orașului, să conlucreze cu alte instituții”, a subliniat expertul.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată mai sus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram