/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Scandalul carității: Administrația Medical Park răspunde la întrebările jurnaliștilor TV8

missing
22 februarie 2018, ora 12:32

Reamintim că, luni, 19 februarie, RISE Moldova a publicat investigația „Bani din caritate”, un material jurnalistic despre cum sunt identificați minori grav bolnavi, se adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor, iar ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale. RISE Moldova a obținut mai multe probe care descifrează afacerea cu bolnavi, iar procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup. Detalii AICI.

Fondatorii platformei Caritate.md, cei vizați în materialul jurnalistic, resping acuzațiile aduse și consideră că reportajul difuzat ieri este realizat la comanda așa-zișilor concurenți. Una din coordonatoarea platformei, Svetlana Sainsus, a declarat că se va retrage din asociație, iar platforma „nu va mai primi ale cazuri”. Detalii AICI.

În cadrul emisiunii Politica, coordonatorii platformei de crowdfunding, Alexandru Rusnac și Svetlana Sainsus, au declarat că cele 5 % menționate în investigația RISE ar fi un comision perceptut pentru a acoperi comisioanele percepute de bănci pentru transfer. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram