/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Moțiunea simplă înaintată ministerului Economiei nu a fost susținută de nici un deputat

missing
23 februarie 2018, ora 16:20

Menționăm că, socialiștii au înaintat în ședința parlamentului din 15 februarie o moțiune simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici. În acest scop, ministrul Gaburici și echipa a venit în parlament și a prezentat un raport în care a afirmat că acțiunile ministerului au adus doar rezultate pozitive.

În cadrul audierilor Gaburici a prezentat un raport potrivit căruia în domeniul economic au fost făcute mai multe reforme și Moldova a fost înregistrat un progres. Fapt care a fost negat de deputații socialiști care au afirmat că doar 20% din produsul intern brut al țării se bazează pe veniturile din sectorul real al economiei. Când au fost susținute declarații din partea reprezentanților fracțiunilor parlamentare Candu și-a exprimat încrederea în echipa ministerului și a prezentat date conform căruia economia în R. Moldova a crescut.

Moțiunea se referă, în special, la realizarea unui control parlamentar asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii, revizuirea prin micșorare a cuantumului impozitelor și asigurarea modernizării în industrie, agricultură și infrastructură. De asemenea, s-a solicitat analiza tarifelor pentru serviciile locativ-comunale, gazele naturale și alte tarife.

Conform procedurii legislative, pentru susținerea moțiunii simple sunt necesare majoritatea voturilor deputaților prezenți la ședință.

deputații PL l-au întrebat pe acesta despre diplomă și și-au lipi și foi cu întrebarea „Diploma?”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram