/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Rusia nu va defila sub propriul drapel la ceremonia de închidere a JO de iarnă

missing
25 februarie 2018, ora 11:12

Rusia a concurat la JO 2018 sub statut neutru, din cauza suspendării Comitetului olimpic rus pentru aplicarea unui sistem de dopaj instituţionalizat, dar existau premise ca delegaţia slavă să defileze sub propriul steag la ceremonia de închidere. CIO a luat însă în considerare cele două cazuri de dopaj ale sportivilor ruşi la PyeongChang, care au afectat conduita ireproşabilă a delegaţiei din Rusia pe timpul olimpiadei.

Thomas Bach, preşedintele CIO, a precizat că din cauza celor două cazuri de dopaj dar şi din alte considerente, nu se va ridica cu efect imediat suspendarea Rusiei. Bach a adăugat că statutul olimpic al Rusiei va fi automat acordat după ce se va confirma că nu există alte încălcări ale codului antidoping de către sportivii ruşi la PyeongChang: ”Este o decizie automată. Există o condiţie obiectivă… şi apoi sancţiunea va fi ridicată. Sperăm că în următoarele zile, calitatea de membru a Comitetului olimpic rus va fi complet restabilită”.

Olimpiada de iarnă de la PyeongChang se încheie duminică, dar analizarea ultimelor teste antidoping poate dura zile sau săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram