/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Măsuri sporite pentru a proteja de frig animalele de la Grădina Zoologică din Chișinău

missing
27 februarie 2018, ora 13:00

Solicitat de agenţie, Eugeniu Matveev, director adjunct pe sectorul zooveterinar al Instituţiei Ştiinţifice de Instruire şi Culturalizare „Grădina Zoologică”, a specificat că animale exotice printre care maimuțele, papagalii, cocorii sau pelicanul creț sunt închise în încăperi unde caloriferele și lămpile infraroșii funcţionează non-stop.

„Speciile mai rezistente la temperaturile joase precum leopardul zăpezilor, cangurul, cămilele, caprele, gâștele, antilopele, zebrele vor beneficia în zilele cu temperaturi joase de hrană mai multă şi de apă caldă. O parte dintre ele vor fi închise pe timpul nopţii în adăposturi speciale”, a spus Matveev.

Îngrijitorii de la zoo spun că, din cauza frigului, animalele mănâncă mai mult şi stau mai mult timp în adăposturi. Aceştia au spus că odată cu scăderea temperaturii s-a micşorat şi numărul vizitatorilor la Grădina Zoologică, acesta ajungând şi la câteva sute de oameni în zilele calde.

În prezent, colecţia instituţiei numără 725 de specii de animale. Printre acestea sunt animale rare incluse în Cartea Roşie Internaţională. Datele oficiale arată că anual Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram