/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Parlamentul Republicii Moldova refuză o ședință comună cu Legislativul român? Ce spune Candu

missing
28 februarie 2018, ora 13:20

„În ciuda eforturilor politice și diplomatice ale părții române, inițiate încă de anul trecut, conducerea Parlamentului moldovean nu a arătat aceeași deschidere pentru o ședință solemnă cu caracter de simbol și de punte politică a celor două foruri legislative. Parlamentul României va marca singular momentul, cum altfel, cu o sesiune comuna a Camerei Deputaților și a Senatului care va avea loc in 27 martie, dar la București. Să faci o ședință solemnă doar a Parlamentului României, unde parlamentarii moldoveni vor avea statut de „invitați” (și asta dacă vor da curs și invitației!) și nu o ședință comună a celor două Parlamente pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, mi se pare inacceptabil politic”, a scris pe pagina sa de Facebook, Iulia Scântei.

De cealaltă parte, speakerul Parlamentului Andrian Canu susține că nu s-a luat încă o decizie în acest sens: „Avem mai multe opțiuni. Era opțiunea organizării la Chișinău, la Iași și la București. În următoarele zile vom lua o decizie la Biroul Permanent. Acum suntem absoluți toți ocupați cu evenimentul pe care îl desfășurăm vineri, inclusiv cu colegii din România, care ne vor vizita pentru a participa la conferință. În orice caz eu sunt în legătură cu președintele Senatului, domnul Tăriceanu și cu domnul Dragnea, președintele Camerei, pentru a lua cea mai bună soluție luând în considerare și drumul, și vremea de afară, și încărcătura politică de la București, și încărcătura politică de la Chișinău. Decizia nu e luată”, a declarat Andrian Candu.

Menționăm că în urma unei întrevederi cu omologul său român, Pavel Filip a menționat că foarte curând va avea loc o ședință comună a guvernului României și Republicii Moldova, care se va desfășura la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram