/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Institutul Oncologic va elibera gratuit 2050 de exoproteze mamare. În lista de așteptare sunt 1400 de paciente

missing
02 martie 2018, ora 15:47

Pentru procurarea celor 2050 de exoproteze mamare a fost prevăzută suma de un milion și jumătate de lei. Pacientele incluse pe lista de așteptare vor fi informate despre inițierea activităților de repartizare a articolelor protetice prin intermediul medicilor de familie la care se află sub supraveghere.

Anul trecut, au fost achiziționate 1600 de proteze mamare, fiind alocată suma de 1,4 milioane de lei. Institutul Oncologic precizează în răspunsul său către IPN că 1505 de paciente au fost asigurate cu articole protetice, dintre care 96 au primit câte două unități pe motiv de mastectomie bilaterală.

Mai multe paciente care au rămas fără sân din cauza cancerului se plângeau că, deja în februarie 2017, la mai puțin de o lună de când au început să fie eliberate, nu au mai găsit proteze de mărime potrivită, astfel că unele din ele sunt pe lista de așteptare de mai bine de un an. Încă în septembrie 2017, responsabili din cadrul Institutului Oncologic comunicau că sunt în așteptarea noului stoc de proteze. Comanda s-a făcut după ce a fost epuizat stocul precedent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram