Alertă cu bomba la Parcul de Troleibuze Nr.1 din capitală. O persoană necunoscută a telefonat la poliție și a spus că pe teritoriul întreprinderii este o bombă care în scurt timp va exploda. Oamenii legii au stabilit că alarma a fost falsă.

Totul s-a întâmplat pe la ora 12.00 atunci când angajații mergeau la masă. Deși erau aproape convinși că alarma este falsă, unii totuși s-au speriat. Timp de aproape două ore aceștia au stat la poarta parcului de troleibuze.

„A apărut colaboratorul poliției și ne-a spus că este o alertă, că administrația, parcul Nr.1 este minată. Se află o bombă. Noi am evacuat oamenii”.

„- V-ați speriat?
– M-am speriat.
– Ce făceați în acel moment?
– Eram la masă, beam ceai și am ieșit brusc afară”.

„Cineva pur și simplu a glumit. Ce e prima dată când se întâmplă asta în oraș? Au fost multe cazuri și Aeroportul și Gara”.

„- Ce să minezi aici? Nu ai ce mina.
– Dar cum credeți de ce a anunțat ceva că este minat?
– N-are ce face cineva”.

După aproape două ore de căutări geniștii nu au găsit nimic, iar angajații au revenit la muncă. Șeful de la Regia Transport Electric Chișinău a dat asigurări că incidentul nu a afectat circulația troleibuzelor.

„Nu a fost confirmată informația dată și la moment lucrăm în scopul stabilirii persoanei care a făcut acest apel”, a menționat Vasile Terea, ofițer superior de urmărire penală IP Buiucani.

„Nu a fost afectată activitatea troleibuzelor. Toate troleibuzele au circulat conform programelor în stațiile de circulație și călătorii și oaspeții capitalei nu au avut de suferit”, a spus Gheorghe Morgoci, director RTEC.

Dacă va fi identificat, cel care a alertat oamenii legii riscă o amendă de până la 42 de mii de lei, până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau 2 ani de pușcărie.