/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Reacția partidelor de dreapta la anunțul lui Plahotniuc. Vor negocia sau nu cu PDM?

missing
06 martie 2018, ora 13:00

Platforma Demnitate și Adevăr susține că prin declarația de astăzi, Plahotniuc reconfirmă alianța PD-PSRM la algeri: „Conducerea PD-ului, respectând tradiția de a susține candidatul socialiștilor, vrea, și de această dată, să îl facă câștigător pe Ceban sau pe oricine va fi candidatul PSRM la primărie”.

Membrii PAS susțin că declarațiile democraților sunt mincinoase și că acest candidat unic proeuropean pe care îl va susține PD este de fapt candidatul socialiștilor: „PAS nu negociază cu PD nici pe acest subiect, nici pe altele, poziție expusă de nenumărate ori și cu diverse ocazii”.

De aceiași părere este și Platforma DA care declară că nu va negocia cu democrații în acest sens: „Este culmea ipocriziei și cinismului. În realitate se urmărește scopul de a sprijini reprezentantul partidului socialist”.

Vicepreședintele DA susține că acțiunea dată este un cal troian aruncat de PDM partidelor pro-europene, similar cu cel din alegerile prezidențiale din 2016: „Platforma Demnitate și Adevăr niciodată nu va face compromis cu mafia. Noi am venit să luptăm cu acest sistem corupt care a capturat statul și pentru noi nu există nici un gram de valoare această declarație

PLDM susține că se va expune pe marginea acestui subiect doar după ce va fi stabilită data alegerilor locale anticipate.

„E prematur pentru a ne avânta cu candidați și susțineri, deoarece încă nu a fost stabilită data alegerilor. Dacă citim printre rânduri că PD susține un candidat unic al forțelor proeuropene și este gata să nu facă propuneri pentru a ușura negocierile pentru identificarea lui, eu citesc printre rânduri și că PD ne dă de înțeles că alegerile pot să nu aibă loc. Nu cred că un partid care se consideră hegemon în această țară să nu aibă candidatul lor la alegerile municipiului Chișinău, că doar municipiul le lipsește, în rest au totul”, a declarat Tudor Deliu.

Contactat de TV8, departamentul de comunicare al Partidului Popular European a menționat că partidul realizează momentan o analiză a situației din Chișinău, iar în această seară urmează să aibă loc ședința Biroului Permanent unde se va lua o decizie pe marginea acestui subiect: „Echipa PPEM este deschisă și interesată de consultări cu partidele de dreapta în beneficiul locuitorilor capitalei”.

Partidul Liberal a refuzat să ne ofere un comentariu, iar după câteva ore de așteptare a postat o reacție pe pagina sa de Facebook: „Începând cu septembrie 2015, la comanda lui Vladimir Plahotniuc, PD-PSRM-PCRM-PPEM-PN s-au unit în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în vederea blocării activității primarului ales, inclusiv prin organizarea de referendumuri pentru demiterea sa. Prin urmare, „candidatul unic” al lui Vladimir Plahotniuc poate fi convenit de PD doar cu acele partide, menționate mai sus, cu care s-a unit în CMC împotriva primarului ales, Dorin Chirtoacă, a PL-ului, dar și a cetățenilor care l-au votat”.

Menționăm că Partidul Democrat nu-și va înainta un candidat pentru alegerile anticipate din Chișinău. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc, liderul PDM în cadrul unui breafing de presă. Liderul PD a menționat că partidul va susține un candidat unic, care va fi înaintat de principalele partide de dreapta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram