Biroul Miss Moldova anunță preselecția participantelor pentru concursul național Miss Moldova 2018. Câștigătoarea concursului va reprezenta Moldova la concursul de frumusețe Miss World, dar va primi în dar de la organizatori și un apartament în Chișinău.

La preselecție pot participa tinere cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 ani, cu înălțimea de la 168 cm până la 181 cm, care au trecut toate etapele de preselecție ale concursului, la fel și finalistele concursurilor orășenești de frumusețe. Tinerele interesate pot completa formularul de pe site-ul organizatorilor. Ulterior, candidatele ce vor aplica online vor fi invitate la unul din castingurile regionale. La casting, tinerele sunt rugate să nu fie machiate, să aibă cu ele costum de baie și pantofi cu toc înalt.

Potrivit organizatorilor concursului, „la victorie în concursul «Miss Moldova» poate pretinde tânăra, care va corespunde imaginii generale despre frumusețea feminină, care va poseda adevărate calități omenești și nu în ultimul rând inteligență, patriotism, şi dovadă de bună înțelegere în relațiile cu toate participantele în întreaga perioadă de pregătire a concursului”.

Nu mai târziu de 12 zile înainte de competiție, domnișoarele care vor lua parte la concurs încep repetițiile unde sunt pregătite de specialiști în domeniu: coregrafi, coafori, stiliști, machiori si regizor. În perioada pregătirii, concursantele participă la acțiuni de caritate şi conferințe de presă.

În cadrul concursului, tinerele vor avea defila în costum național, sportiv, costum de baie, rochii de seară, rochii de mireasă.

Participantele concursului sunt apreciate de un juriu competent, în jur de 11-15 persoane, format din personalități ale culturii, politicii şi business-ului. Juriul îşi începe activitatea cu două zile înainte de concurs, asistând la principalele etape de pregătire a fetelor. Cu trei-patru zile înainte de concurs are loc o preselecţie, unde membrii juriului apreciază aspectul exterior al participantelor fără machiaj. Ultima preselecţie a participantelor ale loc în seara concursului după principiul competitiv. Din 18-22 de participante, juriul alege 10, din 10 – trei finaliste și din trei finaliste se va alege învingătoarea, prima Vice Miss şi a doua Vice Miss.

Reamintim că, în 2017, titlul de Miss Moldova i-a revenit tinerei de 20 ani, Ana Badaneu.