Partidul Democrat nu exclude că după alegerile parlamentare ar putea crea o alianță cu partidele de dreapta care ar accede în parlament. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PDM, după ce Igor Dodon a menționat că Plahotniuc urmărește să pună bazele unei noi Alianțe pentru Integrare Europeană.

„Dacă președintele consideră că sunt premisele respective, atunci ține de poziția pe care o are. Despre restabilirea Alianței am spus că dacă vom începe partidele de dreapta să ne aducem acuzații referitoare la ultimii doi ani, atunci în viziunea cetățenilor partidele de dreapta vor apărea ca o formulă a alianțelor care au fost după 2009. Am spus că suntem deschiși de fiecare dată pentru a duce negocieri și a crea o coaliție. Deja deputații care vor trece în Parlament vor decide cum să o numească. Suntem deschiși pentru a comunica și a merge împreună cu partidele care au aceeași viziune cu Partidul Democrat”, a menționat pentru TV8 Vitalie Gamurari.

Menționăm că președintele PDM a anunțat că partidul pe care-l conduce nu va înainta candidați la alegerile locale din Chișinău și că va sprijini candidatul partidelor de dreapta, oricine ar fi el. Și asta pentru a nu permite, spune el, socialiștilor să câștige Primăria capitalei.

Vlad Plahotniuc a îndemnat partidele pro-europene să se gândească bine înainte de a oferi un răspuns, pentru a nu repeta scenariul de la alegerile prezidențiale din 2016, când democrații și-au retras candidatul în favoarea Maiei Sandu.