/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PDM admite o alianță după parlamentare. Vor decide ulterior cum să o numească

07 martie 2018, ora 16:12

„Dacă președintele consideră că sunt premisele respective, atunci ține de poziția pe care o are. Despre restabilirea Alianței am spus că dacă vom începe partidele de dreapta să ne aducem acuzații referitoare la ultimii doi ani, atunci în viziunea cetățenilor partidele de dreapta vor apărea ca o formulă a alianțelor care au fost după 2009. Am spus că suntem deschiși de fiecare dată pentru a duce negocieri și a crea o coaliție. Deja deputații care vor trece în Parlament vor decide cum să o numească. Suntem deschiși pentru a comunica și a merge împreună cu partidele care au aceeași viziune cu Partidul Democrat”, a menționat pentru TV8 Vitalie Gamurari.

Menționăm că președintele PDM a anunțat că partidul pe care-l conduce nu va înainta candidați la alegerile locale din Chișinău și că va sprijini candidatul partidelor de dreapta, oricine ar fi el. Și asta pentru a nu permite, spune el, socialiștilor să câștige Primăria capitalei.

Vlad Plahotniuc a îndemnat partidele pro-europene să se gândească bine înainte de a oferi un răspuns, pentru a nu repeta scenariul de la alegerile prezidențiale din 2016, când democrații și-au retras candidatul în favoarea Maiei Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram