„Încă trăim într-o lume în care mai sunt necesare multe eforturi pentru ca fetele și femeile să aibă aceleași oportunități, să beneficieze de aceeași răsplată și să se bucure de aceleași libertăți”. Declarația aparține Maiei Sandu, după participarea la marșul solidarității între femei organizat joi, 8 martie, la Chișinău.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate este de părerea că în Republica Moldova trebuie făcute încă multe pentru ca toate femeile să aibă libertatea și posibilitatea de a-și urma visurile. „Societatea în care vrem să trăim este una care nu discriminează pe bază de gen, o societate în care femeile și bărbații sunt prețuiți după merite și caracter și este asigurată egalitatea de drepturi la toate nivelurile – educație, locuri de muncă, implicare în viața politică și socială, libertate de exprimare, dezvoltare profesională”, menționează aceasta pe pagina sa de Facebook.

La final, aceasta a accentuat că în ziua de astăzi avem drepturi datorită curajului au crezut în forțele proprii. „Responsabilitatea pentru ce va fi mâine este a noastră, responsabilitatea de a ne asigura că femeile au posibilități de a se dezvolta plenar, în orice domeniu și în modul ales de acestea. Împreună vom reuși să construim o societate a oamenilor liberi să-și urmeze propria cale, fie că sunt femei sau bărbați”, a conchis politiciana.

Reamintim că, la Chișinău a avut loc astăzi un marș al solidarității între femei, organizat de mai multe ONG-uri care luptă pentru drepturile omului. Deşi la nivel legislativ există îmbunătăţiri privind promovarea femeilor în realitate situația a rămas cam aceiaşi. Potrivit statisticilor, femeile din Republica Moldova au salarii cu peste 12 la sută mai mici decât bărbaţii.