/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Maia Sandu, după Marșul Solidarității: Trebuie făcute încă multe pentru ca femeile să aibă libertate

missing
08 martie 2018, ora 17:02

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate este de părerea că în Republica Moldova trebuie făcute încă multe pentru ca toate femeile să aibă libertatea și posibilitatea de a-și urma visurile. „Societatea în care vrem să trăim este una care nu discriminează pe bază de gen, o societate în care femeile și bărbații sunt prețuiți după merite și caracter și este asigurată egalitatea de drepturi la toate nivelurile – educație, locuri de muncă, implicare în viața politică și socială, libertate de exprimare, dezvoltare profesională”, menționează aceasta pe pagina sa de Facebook.

La final, aceasta a accentuat că în ziua de astăzi avem drepturi datorită curajului au crezut în forțele proprii. „Responsabilitatea pentru ce va fi mâine este a noastră, responsabilitatea de a ne asigura că femeile au posibilități de a se dezvolta plenar, în orice domeniu și în modul ales de acestea. Împreună vom reuși să construim o societate a oamenilor liberi să-și urmeze propria cale, fie că sunt femei sau bărbați”, a conchis politiciana.

Reamintim că, la Chișinău a avut loc astăzi un marș al solidarității între femei, organizat de mai multe ONG-uri care luptă pentru drepturile omului. Deşi la nivel legislativ există îmbunătăţiri privind promovarea femeilor în realitate situația a rămas cam aceiaşi. Potrivit statisticilor, femeile din Republica Moldova au salarii cu peste 12 la sută mai mici decât bărbaţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram