/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O nouă versiune de Android nu lasă aplicațiile să folosească microfonul și camera în background

08 martie 2018, ora 12:37

Potrivit The Verge, primii pași au fost făcuți odată cu lansarea Android O, care a făcut pași mari pentru a arătat utilizatorilor ori de câte ori aplicațiile folosesc microfonul și camer, iar Google continuă eforturile odată cu lansarea Android P.

„Pentru a asigura mai bine confidențialitatea, Android P restricționează accesul la microfon, cameră și toți senzorii aplicațiilor care sunt inactive”, a anunțat Google în postarea de pe blogul oficial în care anunță lansarea noii versiuni.

„În timp ce UID-ul (identificatorul unic atribuit fiecărei aplicații, n.red.) aplicației este inactiv, microfonul raportează semnale audio goale și senzori care opresc evenimentele de raportare. Camerele utilizate de aplicația dvs. sunt deconectate și vor genera o eroare dacă aplicația încearcă să le utilizeze. În majoritatea cazurilor, aceste restricții nu ar trebui să introducă noi probleme pentru aplicațiile existente, dar vă recomandăm să eliminați aceste solicitări din aplicațiile dvs.”, se mai arată în mesajul celor de la Google.

O primă variantă a sistemului de operare Android P este disponibilă de astăzi, însă Google îi îndeamnă pe entuziaștii Android să evite instalarea acestei versiuni inițiale pe dispozitivele personale deoarece aceasta este destinată dezvoltatorilor de aplicații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram