/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Tot mai mulți moldovenii continuă să renunțe la telefonul fix

missing
08 martie 2018, ora 07:50

Datele statistice mai arată că a scăzut și volumul total al traficului cu 236,1 mln. minute, iar volumul total al vânzărilor serviciilor respective s-a diminuat cu 180,6 mil. lei.

Potrivit datelor prezentate ANRCETI de cei 20 de furnizori activi de servicii de telefonie fixă, diminuarea numărului de abonați a fost determinată de micșorarea bazelor de abonați ai S.A. „Moldtelecom” cu mai bine de 25,5 mii și ai furnizorilor alternativi de telefonie fixă – cu 1,9 mii.

Micşorarea volumului traficului de voce în reţelele de telefonie fixă a fost cauzată de diminuarea tuturor tipurilor de trafic. Astfel, traficul către alte reţele fixe a scăzut – cu 12,9%, traficul către reţelele internaţionale – cu 28,6%, traficul către reţelele mobile – cu 13,3% și traficul de interconectare – cu 7,9%.

În ultimii zece ani, valoarea pieței serviciilor de telefonie fixă a scăzut de mai bine de trei ori. Această scădere majoră a fost cauzată de schimbarea preferințelor de consum ale populației de la telefonia fixă la telefonia mobilă și la rețeaua Internet care oferă soluții alternative mai atractive de comunicare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram