O alertă falsă cu bombă la Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău a pus pe jar mai multe instituții de stat. Isprava îi aparține unui copil de opt din Raionul Cimișlia. Incidentul a avut loc joi seara, 8 martie, în jurul orei în jurul orei 17.10.

Informația a parvenit la serviciul specializat 902 precum că în incinta Catedralei este amplasată o bombă. Imediat la fața locului s-a deplasat Inspectoratului de Poliţie Buiucani, Batalionul de Reacţionare operativă şi geniştii.
Forțele de ordine au încercuit imediat zona și au evacuat enoriații care se aflau în interiorul clădirii. În urma verificărilor, obiecte suspecte nu au fost depistate.

În urma măsurilor speciale de investigație și de urmările penală, forțele de ordine au stabilit că apelul la serviciul 902 a fost efectuat de către un minor din raionul Cimișlia. Copilul de opt le-a comunicat polițiștilor că a vrut să facă o glumă, neștiind că acesta poate avea astfel de urmări.

La moment, cazul dat este înregistrat la IP Buiucani. Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele în care a avut loc incidentul.

Părinții minorului riscă să fie cercetați contravențional sau penal.