/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Câteva sute de medici din Canada se opun creșterii salariale. Susțin că sunt „inadecvate”

09 martie 2018, ora 12:34

„Noi, medici din Quebec, care credem într-un sistem puternic de stat, ne opun creșterii salariilor pe care asociațiile noastre medicale le-au convenit”, se arată în scrisoare. Medicii care au semnat susțin că astfel de creșteri sunt inadecvate pe fondul salariilor scăzute ale asistentelor medicale și al dificultăților la accesul de îngrijiri medicale în rândul pacienților.

„Aceste adausuri sunt chiar șocante, având în vedere că asistentele, grefierii și alți profesioniști lucrează în condiții foarte dificile, iar pacienții trăiesc în condiții de lipsă de acces la serviciile necesare datorită reducerilor puternice din ultimii ani și centralizării puterii în mâinile Ministerului Sănătății”, se spune în declarație. Autorii propun transferul banilor economisiți astfel în sistemul de sănătate din Quebec pentru a ajuta locuitorii provinciei.

Potrivit raportului Institutului canadian de informare în domeniul sănătății, publicat în septembrie 2017, un medic-terapeut din țară primește în medie aproximativ 261 mii de dolari pe an. Un medic de familie câștigă aproximativ 212 mii de dolari pe an, iar un chirurg – aproximativ 355 de mii de dolari. Acești indicatori nu iau în considerare cheltuielile medicilor necesare pentru activitatea lor zilnică. Costul primului an de formare într-un colegiu medical pentru cetățeni și rezidenți permanenți din Canada este de 2,5-20 mii de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram