/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Utilizarea în public a cuvintelor necenzurate se sancționează. Riști să iei o amendă sau să lucrezi în folosul comunității

missing
09 martie 2018, ora 13:36

O decizie privind un asemenea caz a fost pronunțată recent de către Curtea de Apel Bălți.

Conform informațiilor prezentante la dosar, în octombrie 2017, agentul din cadrul Regimului de Patrulare Nord a întocmit un proces-verbal prin care a constatat că, în cadrul unui conflict, o persoană a numit-o pe alta cu cuvinte necenzurate, astfel înjosindu-i onoarea și demnitatea umană.

Prin decizia agentului constatator persoana găsită vinovată a fost sancționat pentru săvârșirea faptei prevăzute de articolul 69 aliniatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Prin urmare, i-a fost aplicată o amendă în mărime de nouă unități convenționale, adică 450 de lei.

Persoana nu a fost de acord cu sancțiunea aplicată, așa că a atacat procesul-verbal în judecată. Totuși, amenda a fost menținută de către Judecătoria Drochia, sediul Rîșcani, iar ulterior și de către Curtea de Apel Bălți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram