/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Alexa, asistenul vocal al Amazon, râde din senin și îi sperie pe utilizatori

missing
09 martie 2018, ora 08:51

Pe Twitter, o înregistrare audio-video publicată de utilizatorul contului @CaptHandlebar, în care poate fi auzit un hohot de râs înspăimântător ce provine dintr-un sistem de boxe interconectate, a generat deja peste 1,4 milioane de vizualizări după data de 23 februarie. “Alexa a decis să râdă dintr-o dată când eram în bucătărie (…) Am crezut că un copil râdea în spatele meu”, a scris acel internaut.

Numeroşi alţi utilizatori au vorbit de asemenea pe reţelele de socializare despre acest comportament straniu, unii dintre ei declarându-se speriaţi de dispozitivul cu comandă vocală. Unul dintre internauţi, posesorul contului de Twitter @GavinHightower, a reacţionat cu ironie, spunând că este “aproape sigur” că va fi “asasinat în această seară”, după ce sistemul lui de boxe conectate Echo a început dintr-o dată să difuzeze hohote de râs.

Însă, potrivit reprezentanţilor companiei Amazon, niciun spirit malefic nu este implicat în aceste incidente: Alexa este uneori, pur şi simplu, puţin cam “surdă”.

“În circumstanţe rare, Alexa poate din eroare să audă comanda ‘Alexa, râzi’, ceea ce îi declanşează hilaritatea sa intempestivă”, a explicat un purtător de cuvânt al grupului american într-un comunicat remis.

“Suntem pe cale să modificăm această frază”, a spus el. Comanda vocală care va determina acest program informatic să difuzeze hohote de râs va fi următoarea: “Alexa, poţi să râzi?”. Este o frază mai puţin susceptibilă de a fi interpretată eronat, a explicat acelaşi purtător de cuvânt.

Nu este pentru prima dată când au fost raportate comportamente insolite ale asistenţilor vocali. Potrivit unei companii media germane, un utilizator a raportat un incident insolit: boxele din locuinţa lui au fost activate în luna noiembrie de Alexa în mod spontan şi în absenţa sa. Boxele au difuzat muzică la volum maximal în plină noapte, iar vecinii au telefonat la poliţie.

Lansat în 2014 de grupul american Amazon, asistentul vocal Alexa, un program informatic înzestrat cu inteligenţă artificială, este inclus în prezent în milioane de aparate electronice şi chiar în automobile.

Google, Microsoft şi Apple au lansat la rândul lor astfel de asistenţi vocali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram