/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Britanicii au donat Tiraspolului două autospeciale și o mașină transformer

missing
09 martie 2018, ora 18:07

Reprezentații Regatului Unit le-au donat salvatorilor din regiunea transnistreană două autospeciale de intervenție și un automobil de tip transformer, care va fi folosit la antrenamente. Deși mașinile au fost exploatate ani buni de catre pompierii londonezi, directorul Organizației britanice de caritate „Operation Florian” spune că acestea se află într-o stare foarte bună.

De obicei, aceste mașini funcționează până la 15 ani. Ele încă nu au atins kilometrajul maxim, de aceea ele pot funcționa încă mult timp. Mai ales că aceste mașini sunt într-o stare foarte bună,” a spus Bruce Hoad, directorul organizației „Operation Florian”.

Aceste autospeciale sunt dotate cu echipament pentru descarcerare cât și pentru stingerea incendiilor. Sunt universale. Pompierii au dispozitive speciale și vor schimba direcția luminii de la faruri,” a menționat Oleg Malașevschi, șeful secției Tactici de Intervenție.

Prezent la eveniment, așa-zisul ministru de Interne de la Tiraspol a menționat că noile autospeciale sunt foarte binevenite pentru departamentul de pompieri unde majoritatea mașinilor sunt deja depășite de timp.

Eu sunt sigur că aceste autospeciale ne vor permite să le manevrăm mai ușor, să ajungem la orice adresă la timp și mai rapid,” a spus Ruslan Mova, Ministru Interne de la Tiraspol.

Iar ambasadoarea Marii Britanii a menționat că donația va contribui la reducerea duratei de intervenție în situații excepționale.

Suntem încântați să donam astăzi și mai mult echipament pentru siguranța dvs., dar și pentru a salva alte vieți,” a declarat Lucy Joice, ambasadoarea Marii Britanii la Chișinău.

Pe piață, o astfel de autospecială costă aproximativ 80 de mii de euro. Tot astăzi, ambasada Marii Britanici a donat și costume de luptă pompierilor de pe malul stâng al Nistrului. Anterior, aceștia au mai primit o autospecială de intervenție și echipament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram