Ediţia 2018 a Jocurilor Paralimpice de iarnă a fost declarată deschisă, vineri, în timpul ceremoniei care a avut loc la PyeongChang (Coreea de Sud), oraş care a găzduit şi Jocurile Olimpice, între 9 şi 25 februarie, scrie Agerpres.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a declarat deschise Jocurile pe Stadionul Olimpic, acelaşi care a găzduit ceremoniile de deschidere şi închidere la JO 2018.

La Jocurile Paralimpice din acest an participă 567 de sportivi din 49 de ţări, care vor lupta până pe 18 martie pentru 80 de medalii de aur, la şase sporturi: schi alpin, biatlon, schi fond, hochei pe gheaţă, snowboard şi curling în scaun rulant.

Cele mai mari delegaţii la competiţia polisportivă din Coreea de Sud le-au trimis Statele Unite, 68 de sportivi, Canada, 52 sportivi, şi Japonia, 38 de sportivi. Coreea de Sud, ţara gazdă, va participa cu un număr record de 36 de sportivi, la toate cele şase sporturi din programul paralimpic.

Coreea de Nord va avea şi ea doi reprezentanţi, în timp ce Rusia, ţară exclusă de la Jocurile Paralimpice, a trimis 30 de sportivi, care vor concura sub drapelul neutru (NPA).

Trei ţări îşi vor face debutul la Jocurile Paralimpice, Coreea de Nord, Georgia şi Tadjikistan.