Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, s-a expus referitor la demisia de astăzi a lui Alexandru Tănase. „Demisia ministrului Justiţiei nu e suficientă. Într-un stat normal, cu justiţie independentă, ea ar trebui urmată de o urmărire penală,” susţine Năstase, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Acum devine şi mai clar, pentru cine mai avea îndoieli, cine-i patronul din umbră al jafului secolului din Republica Moldova. Vreau să cred că după eforturi de ani de zile se sparge mafia”, a conchis Andrei Năstase.

Reamintim că, Alexandru Tănase și-a anunțat duminică dimineaţă demisia din funcția de ministru al Justiției. Anunțul vine la două zile după publicarea unei convorbiri telefonic dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon, în care cei doi vorbesc despre furtul miliardului.

De menționat că, din septembrie 2009 până în mai 2011 Alexandru Tănase a fost Ministru al Justiției. Începând cu aprilie 2011 până în mai 2017, Tănase a fost judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova, iar din octombrie 2011 până în mai 2017, el a exercitat și funcția de președinte al Curții Constituționale, când a fost succedat de Victoria Iftodi.

În luna ianuarie curent, Tănase a fost numit ministru al Justiției.