/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cel mai detestat milionar din SUA a fost condamnat la șapte ani de închisoare

missing
11 martie 2018, ora 15:46

Întreprinzătorul, născut în Brooklyn, a devenit cunoscut ca “Pharma Bro” pe rețelele de socializare în anul 2015, după ce a crescut prețul unui medicament folosit în tratarea infecției cu HIV de la 13,5 dolari la 750 de dolari pastilă.

Procurorii l-au acuzat că a administrat greșit bani din octombrie 2009 și până în martie 2014, în legătură cu două fonduri speculative pe care le administra – MSMB Capital Management și MSMB Healthcare.

Ei au comparat operațiunea lui Shkreli cu o schemă Ponzi și l-au acuzat că i-a mințit pe investitori despre situația fondurilor speculative și că a folosit banii unei societăți farmaceutice pe care a înființat-o – Retrophin – ca pe o “pușculiță personală”, pentru a rambursa investitorii în fonduri speculative.

Martin Shkreli, antreprenor și finanțist, care a fondat Turing Pharmaceuticals în februarie 2015 este cercetat din decembrie 2015 pentru frauda fiscală într-un dosar legat de alte companii.

Ca urmare a acestor fapte, “cel mai dușmănit om din America” – cum a fost denumit de unii jurați – a primit șapte ani de închisoare și o amendă de 75.000 de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram