Președintele SUA, Donald Trump, și-a anunțat sloganul campaniei sale prezidențiale din 2020 - „Să păstrăm măreţia Americii!”. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 10 martie, în cadrul unei adunări a militanţilor republicani în orașul Township, Pennsylvania. Mai mult, Trump a declarat că o vrea ca rival pe Oprah Winfrey la viitoarele alegeri prezidenţiale, anunță presa americană.

„Nu pot repet din nou „Make America Great Again”, pentru că am făcut-o deja. Noul nostru slogan, atunci când vom intra în cursă, care va avea lor peste doi ani, este satbilit „Să păstrăm măreţia Americii!” şi-l puteţi pronunţa sau striga oricând” a spus Trump, adăugând că sloganul „va avea un semn al exclamării”.

Sâmbătă, în faţa unei mulţimi adunate la Moon Township, el a reiterat speranţa sa de a avea drept candidat rival pe prezentatoarea Oprah Winfrey, nume care a circulat frecvent în februarie după un discurs remarcabil la ceremonia Golden Globes. El a repetat convingerea sa că va ieşi învingător într-un eventual duel cu aceasta, căci, asigură el, „eu îi cunosc părţile slabe”.

Sloganul „Make America Great Again”, a ocupat un loc central în campania electorală victorioasă a lui Donald Trump în 2016. Repetat la infinit în discursuri, scris pe afişe şi pe şepcuţe, revenind obsedant pe reţelele sociale, această promisiune a supravieţuit în campanie fiind însuşită de susţinătorii lui Trump. De la 4 cuvinte, sloganul va îmbunătăţit cu un semn de exclamare – „Keep America Great!”.