/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Câţi bani cheltuie autoritățile din Chișinău pentru intervenție la o alertă FALSĂ cu bombă

missing
12 martie 2018, ora 12:06

Silviu Mușuc a menționat că pe 5 martie un bărbat a apelat la 902 pentru a anunța că pe teritoriul parcului de troleibuze nr.1 este o bombă care în scurt timp va exploda, însă alerta s-a dovedit a fi falsă. Pe numele bărbatului a fost intentat un dosar penal, iar acesta riscă amendă de 850 unități convenționale sau doi ani privațiune de libertate.

În cel de-al doilea caz a fost depistat un minor, care a pus pe jar autoritățile menționând că în incinta Catedralei este amplasată o bombă. Și în acest caz s-a dovedit a fi o alertă falsă, iar procesul a fost intentat pe numele părinților,

Menționăm că pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acțiuni care periclitează viața oamenilor, cauzează daune materiale în proporții mari sau provoacă alte urmări grave, legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 27.000 la 42.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram