Circa 45 de mii de lei sunt cheltuiți pentru intervenție în cazul unei alerte false. Informația a fost prezentată de către șeful-adjunct al Direcției de Poliției a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, după ce săptămâna trecută în Capitală au fost semnalate două alerte false cu bombă.

Silviu Mușuc a menționat că pe 5 martie un bărbat a apelat la 902 pentru a anunța că pe teritoriul parcului de troleibuze nr.1 este o bombă care în scurt timp va exploda, însă alerta s-a dovedit a fi falsă. Pe numele bărbatului a fost intentat un dosar penal, iar acesta riscă amendă de 850 unități convenționale sau doi ani privațiune de libertate.

În cel de-al doilea caz a fost depistat un minor, care a pus pe jar autoritățile menționând că în incinta Catedralei este amplasată o bombă. Și în acest caz s-a dovedit a fi o alertă falsă, iar procesul a fost intentat pe numele părinților,

Menționăm că pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acțiuni care periclitează viața oamenilor, cauzează daune materiale în proporții mari sau provoacă alte urmări grave, legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 27.000 la 42.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.