Partidul Acțiune și Solidaritate cere publicarea versiunii complete a raportului Kroll 2. În acest sens, lidera PAS a expediat o scrisoare în adresa Băncii Naționale.

În scrisoarea adresată BNM, Maia Sandu afirmă că sinteza raportului de investigație, publicată la 21 decembrie 2017 de BNM, „nu este în măsură să ofere societății răspunsuri exhaustive cu privire la toți cei care au participat la așa-numitul „jaf al secolului”, soldat cu dispariția din cele trei bănci a aproximativ unui miliard de dolari SUA, sumă ulterior transformată în datorie publică.

Totodată, lidera PAS spune că tăinuirea raportului Kroll nu întrunește condițiile cumulative așa-numitei reguli a „triplului test” – limitarea să fie prevăzută de lege, restricția să protejeze un interes legitim, restricția să fie necesară într-o societate democratică.

Astfel, Maia Sandu a solicitat prezentarea raportului final despre investigația fraudei bancare de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson în vederea dării publicității acestuia și/sau publicarea de către însăși Banca Națională a Moldovei a investigației complete a companiilor Kroll și Steptoe & Johnson. Scrisoarea completă o găsiți mai jos: