/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ PAS cere Băncii Naționale să publice integral raportul Kroll 2

12 martie 2018, ora 10:50

În scrisoarea adresată BNM, Maia Sandu afirmă că sinteza raportului de investigație, publicată la 21 decembrie 2017 de BNM, „nu este în măsură să ofere societății răspunsuri exhaustive cu privire la toți cei care au participat la așa-numitul „jaf al secolului”, soldat cu dispariția din cele trei bănci a aproximativ unui miliard de dolari SUA, sumă ulterior transformată în datorie publică.

Totodată, lidera PAS spune că tăinuirea raportului Kroll nu întrunește condițiile cumulative așa-numitei reguli a „triplului test” – limitarea să fie prevăzută de lege, restricția să protejeze un interes legitim, restricția să fie necesară într-o societate democratică.

Astfel, Maia Sandu a solicitat prezentarea raportului final despre investigația fraudei bancare de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson în vederea dării publicității acestuia și/sau publicarea de către însăși Banca Națională a Moldovei a investigației complete a companiilor Kroll și Steptoe & Johnson. Scrisoarea completă o găsiți mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram