Zeci de polițiști au împânzit curtea Comisiei Electorale Centrale care s-a întrunit luni, 12 martie, în ședință ordinară, pentru a lua o decizie privind organizarea alegerilor locale anticipate din municipiul Chișinău și Bălți.

Tot astăzi, CEC va examina cererea de înregistrare a grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ.

Unul dinte membrii Comisiei, Vladimir Șarban, a întrebat-o pe președinta CEC dacă ședința de astăzi este excepțională, din moment ce în sală sunt lucrătorii aparatului, iar un detașament de polițiști secundează activitatea Comisie.

Aș vrea să știu, ședința de azi e ordinară, extraordinară, specială, excepțională? Cu ce ocazie lucrătorii aparatului, care niciodată nu participau la ședințe, se află acum în sală? Ca să ocupe locurile? Nu se simt incomodați? Ne aflăm în vreun pericol? E vreo alertă cu bombă? Cu ce ocazie un detașament impunător de polițiști secundează activitatea CEC, care până acum niciodată nu au fost în așa număr? Ce se întâmplă? Ați pomenit de regulament. Ședințele ordinare au loc marți. Azi e luni. Ați trecut cu ușurință peste solicitarea de a convoca pe 6. Ați convocat-o neregulamentar. Ce se întâmplă azi? Examinăm stare de asediu, război?”, a întrebat Șarban.

Drept răspuns, Alina Rusu a menționat că ședința convocată este ordinară, iar faptul că membrii aparatului sunt prezenți în sală nu este o noutate. „Când sunt subiecte mai importante, participă și funcționarii aparatului CEC, nu văd o interdicție”, a spus Rusu.

Ședința Comisiei continuă. Până la acest moment au fost examinate două puncte de pe ordinea de zi și s-a decis organizarea alegerilor locale în Chișinău și Bălți pe 20 mai.

Foto: Facebook/Ilian Casu

Foto: Facebook/Ilian Casu

Foto: Facebook/Ilian Casu

Foto: Facebook/Ilian Casu

Foto: Facebook/Ilian Casu