Premierul Filip, despre demisia lui Alexandru Tănase: „Regret foarte mult acest lucru”

12 martie 2018, ora 13:14

„Este o decizie pe care o respect. Aceasta, dacă vreți, a fost un mod de a răspunde la atacurile de denigrare împotriva sa, dar și de a proteja Guvernul de consecințele acestor atacuri. În această perioadă scurtă s-a reușit să facem foarte multe. S-a elaborat și o mică reformă a Justiției, care oricum va fi pusă în aplicare. Pe această cale îi mulțumesc pentru activitate și sunt sigur că va avea succes pe tărâmul pe care îl stăpânește – dimensiunea Justiției”, a subliniat Filip.

Pavel Filip a mai menționat că Alexandru Tănase a avut și suportul politic al Partidului Democrat, iar mai multe detalii la acest subiect vor fi oferite marți, după ședința PDM.

Alexandru Tănase nu s-a prezentat la ședința de astăzi a Executivului. În locul acestuia a venit Anatolie Munteanu, secretarul general de stat. Funcționarul însă a refuzat să comenteze anunțul privind intenția de a dimisiona a actualului ministru al Justiției, precizând doar că Tănase se afla la minister.

Reamintim că, Tănase și-a anunțat duminică dimineaţă demisia din funcția de ministru al Justiției. Anunțul vine la două zile după publicarea unei convorbiri telefonic dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon, în care cei doi vorbesc despre furtul miliardului.

Tănase a fost numit ministru al Justiției la 10 ianuarie 2018.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram