Astăzi are loc o nouă ședință de Guvern prezidată de premierul Pavel Filip. Cabinetul de miniștri urmează să examineze 16 de subiecte incluse pe ordinea de zi. Primul punct este legat de remanierile de cadre. Premierul s-ar putea pronunța vis-a-vis de cererea de demisie anunțată duminică dimineața, 11 martie, de către ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

Totodată pe agenda Executivului se regăsește și propunerea ministrului Finnațelor, Octavian Armașu, privind reținerea impozitului pe venit din salariu şi din alte plăți efectuate de către angajator în folosul angajatului, precum şi din plățile achitate în folosul persoanelor fizice care nu practică activitate de întreprinzător pentru serviciile prestate şi/sau efectuarea de lucrări

De asemenea, miniștri urmează să aprobe proiectul de lege propus de Bogdan Zumbreanu, director CNA, privind avertizorii de integritate.

Reamintim că, Alexandru Tănase și-a anunțat duminică dimineaţă demisia din funcția de ministru al Justiției. Anunțul vine la două zile după publicarea unei convorbiri telefonic dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon, în care cei doi vorbesc despre furtul miliardului.

Tănase a fost numit ministru al Justiției la 10 ianuarie 2018.